Functies in ETS

Een handige tip voor het maken en instellen van uw GA’s is om functies  in ETS te gebruiken.

Dit is een nieuwe functie in ETS, die op het moment van schrijven van deze handleiding nog in ontwikkeling is. Het heeft echter een enorm potentieel en het zal zowel de manier waarop je in ETS werkt als de visualisatie veranderen.

Een functie in ETS is in feite een manier om GA’s te groeperen in één functie met enkele aanvullende parameters, zoals het type functie (bijv. Schakelen / dimmen / verwarming / stopcontact) met groepsadressen met informatie zoals datapunttype en rollen.

Dit vertelt ETS precies welke GA wordt gebruikt voor het schakelen en voor feedback en maakt automatisch koppelen mogelijk.

Dit wordt in de toekomst een belangrijk aspect bij het maken van visualisaties en voor het koppelen van groepsadressen aan IoT-apparaten of andere protocollen.

Vroeger was het moeilijk voor een visualisatie om automatisch dingen te maken als knoppen voor je verlichting of verwarmingsregelaars voor je verwarmingscircuits. Je moest het object zelf creëren door de functie te selecteren, het in een kamer te plaatsen, alle GA’s eraan te koppelen enz.

Met een functie kun je dit alles definiëren door rollen toe te kennen aan je GA’s.

Zo heeft het bedrijf XXTER onlangs deze feature geïmplementeerd zodat ze heel snel een volledige visualisatie kunnen creëren waarbij je de ruimtestructuur, de functie (zoals verlichting in de ruimte) en ook wat je ermee kunt doen krijgt.

Een ander zeer belangrijk aspect hiervan is dat het ook het programmeren veel sneller en gemakkelijker maakt in ETS met minder foutopsporingsproblemen.

In de bovenstaande afbeelding zie je 7 functies in de keuken. En als je de functies opent, zie je de groepsadressen die aan de functie zijn gekoppeld- en ook of de GA aan objecten zijn gekoppeld.

Functies geven je een heel goed overzicht van wat er in een specifieke kamer gebeurt.

Een ander groot voordeel van deze functies is dat als je apparaten hebt die kanalen ondersteunen, je eenvoudig een functie naar een kanaal sleept en het linken gebeurt automatisch.

Dit helpt om het hele ETS-programmeerproces nog meer te versnellen.

KNX Group adresstructuren met behulp van de KNX ontwerp- en planningstool van BEMI

De KNX Design and Planning Tool van BEMI biedt KNX-professionals een veel sneller, eenvoudiger en betrouwbaarder systeem om KNX-groepsadresstructuren te creëren, configureren en beheren.

De KNX Tool van BEMI stelt je in staat om uw GA-naamgeving goed te krijgen en automatisch functies te creëren – en vervolgens de projectdetails rechtstreeks in ETS te importeren.

Met de KNX Design and Planning Tool kun je moeiteloos de hoofd- en middenstructuur opzetten en spelen met de verschillende profielen om het gewenste resultaat te bereiken.

In dit voorbeeld hieronder zie je dat we 3 verschillende profielen hebben voor dit specifieke project – Gebouw, Functie en Apparaat gebaseerd.

Maar in uw huidige instantie heeft u meer kans op twee verschillende structuren. Een voor kleine projecten en een voor grote projecten.

Als je eenmaal begint met het indelen van alle functies die je in je projecten hebt, kun je snel zien hoe alles in elkaar zal passen. En u kunt ook uw hoofd- en middenstructuur aanpassen.

Nadat je je hoofd- en middenstructuur hebt gemaakt, kun je beginnen met het opbouwen van uw groepsadres set. Wanneer je de subgroepen in de hoofd- en middenstructuur plaatst, krijg je snel een gedetailleerd overzicht van hoe alles in elkaar past.

Nadat je de groepsadressen hebt aangemaakt, is het tijd om de structuur te testen.

Je kunt dit heel gemakkelijk doen door simpelweg een project te openen met wat componenten, om vervolgens een component te selecteren en de kanaalinformatie in te vullen, zoals de functie “SHUTTER” voor een Shutter-kanaal, evenals andere informatie zoals de naam van de kamer en de kanaalnaam.

Hierdoor wordt de groepsadresstructuur gecreëerd met de juiste naamgeving van de groepsadressen en functies die klaar zijn om in ETS te worden geïmporteerd.

ANDERE BELANGRIJKE KENMERKEN VAN DE KNX-ONTWERP- EN PLANNINGSTOOL

De KNX Design and Planning Tool van BEMI is een alles-in-één oplossing waarmee u KNX-systeeminstallaties kunt ontwerpen, plannen, beheren, budgetteren en documenteren met één enkel stuk software.

De KNX Design and Planning Tool gebruikt een drag-and-drop-interface, zodat u KNX-projecten grafisch kunt ontwerpen en plannen met snelheid, nauwkeurigheid en eenvoud.

U kunt dan alle KNX-projectinformatie zoals uw apparaten, gebouwstructuur, topologie, functies en groepsadressen (compleet met alle relevante kanaalteksten, ID’s, tags, enz.) Rechtstreeks in ETS importeren.

Informatie voor elk van uw KNX-installaties wordt automatisch opgemaakt in professioneel ogende documenten terwijl u de tool gebruikt – klaar om te worden opgeslagen, gedeeld of afgedrukt met een klik op de knop.

Documentatie kan vervolgens worden gebruikt voor projectbudgettering, productbestelling, facturatiedoeleinden, installatiehandleidingen, gebruikershandleidingen, projectbeheer, enz.

✅ EENVOUDIG TE GEBRUIKEN SLEPEN EN DALEN TEKENINGSPANEEL OM EEN BREED ASSORTIMENT KNX-SYSTEMEN TE ONTWERPEN

✅ GESPECIALISEERDE KNX GROEP-ADRESFUNCTIE KLAAR OM DETAILS IN ETS TE IMPORTEREN

✅ HELP EINDGEBRUIKERS DE MOGELIJKHEDEN VAN KNX BEGRIJPEN EN VISUALISEREN MET GEDETAILLEERDE FUNCTIEBESCHRIJVINGEN EN AFBEELDINGEN

✅ DIRECTE RAPPORTAGE EN AFDRUKKEN VAN ALLE NODIGE KNX-DOCUMENTEN

✅ BEDRIJFSLABELS VOOR KNX-DRUKKNOPPEN

✅ PLUS VEEL MEER!

De beste ALL-IN-ONE-oplossing voor het ontwerpen, plannen, budgetteren en beheren van de technische vereisten en workflows voor elke fase van een KNX-project van begin tot eind.